Profil

Mandalaformen som springbræt

Min åbning til at arbejde som kunstner startede med maling af mandalabilleder efter Jungianske principper. Nu bruger jeg fremgangsmåden som spingbræt til at udfolde mig mere frit som billedkunstner.

Geometriske grundstrukturer

Når jeg arbejder med geometriske former, er jeg inspireret af psykiateren Carl Gustav Jung’s brug af mandalaformen som en arketype (en universel geometrisk form, hvori vi finder genklang og kan få inspiration fra det ubevidste i sindet og universet).

Kaosteorien, som er teorien om den ikke-lineære dynamik, er i dag et emne som forskes i indenfor mange grene af videnskaben.                                               

Dens uforudsigelighed mht dannelse af former og strukturer taler til min fantasi og kreativitet.

Da nu vi ved, at alt er bygget op af og danner former, prøver jeg at finde ind til de geometriske grundstrukturer i mine motiver og lade dem komme frem i maleprocessen. Cirklen, som det almindeligste universelle symbol både på universet og på vort indre centrum, er ofte udgangspunkt i mine motiver.

Maleteknisk erfaren og autodidakt

Jeg maler mest med gouache, et gammelt temperamalemiddel, som jeg udforsker og prøver at afdække for alle dets muligheder.

Malemæssigt har jeg udviklet mig ved at søge faglig inspiration og læring hos andre kunstnere på mange kurser. Jeg får også ideer ved at dykke ned i den righoldige kunsthistorie i bøger, på museer og udstillinger.

Men jeg har også med stor undren mærket, hvordan ideer og maleteknik kommer til mig, når jeg mediterer og fordyber mig i billedet og derigennem får beskeder fra min indre viise stemme.

Nye veje

Min maleform udvikler sig for tiden i retning af en abstrakt og figurativ ekspressionisme – men stadig med udgangspunkt i geometrien. Farver og deres gensidige påvirkning har hele tiden været i fokus for mig.

I 2020 og 2021 var jeg på 14-dages kursus på Holbæk Kunsthøjskole, hvor jeg fik ny teknisk vejledning. Med ny inspiration og støtte er jeg begyndt at male med olie, mens jeg stadig udforsker brugen af farver med gouachen.

Medlemskab

Aktiv Kunst Hørsholm www.aktivkunst.dk

Kunstnetværket Møn-Sydsjælland www.kunstnetvaerk.dk

Kontakt

Mobil:+ 45 25 39 09 88

Uddannelser og arbejde

Bibliotekar 1975 - arbejde på diverse biblioteker til 1995 med Udstillinger og PR som liniefag.

Bifag i filmvidenskab KU 1978 - bl.a aktiv indenfor Danske Børnefilmklubber hvor jeg sammen med 4 andre lavede et forskningsprojekt.

Massageterapeut fra NordLyscentret 1989 - som jeg arbejdede med professionelt til 2000

3 1/2 års jungiansk drømmeanalyse 1987-1991

4 årigTerapeutuddannelse fra Dansk Institut for Organisk Psykoterapi 2000 - som jeg arbejdede med profssionelt til 2010

Diplomuddannelse i pædagogisk psykologi 2003-10 - som jeg benyttede i min ansættelse som lærer på Fysio - og ergoterapeutskolen i Odense, samt i mine terapier. Og nu som underviser i Male-i-mandalaform.

Frivillig telefonrådgiver på Livslinien 2004-2009 -med mange samtaler om liv&død, hvor klienten og jeg sammen fik flyttet fokus over på at leve livet.

Vi modtog diverse kurser og supervision til videreuddannelse og hjælp og støtte i dette arbejde.

Overskrift

Jeg er en paragraf. Klik her for at redigere mig og tilføje din egen tekst. Jeg er et godt sted at fortælle dine besøgende lidt om dig selv, og hvad din hjemmeside handler om.

Del siden