"Mig og H.C.Andersen". Mon ikke han kan smitte lidt med sin selvtillid.

 Profil

Maleteknisk erfaren og autodidakt

Jeg maler mest med gouache, et gammelt temperamalemiddel. I gamle dage skulle farvepulveret blandes op med æg og eddike.

I dag kan du få det i små nemme tuber.

Malemæssigt har jeg udviklet mig ved at søge faglig inspiration og læring hos andre kunstnere på mange kurser.  Lærermester- metoden. Jeg får også ideer ved at dykke ned i den righoldige kunsthistorie i bøger, på museer og udstillinger. 

Med næsen helt nede i detaljen, kan man fange mangen en teknik – og sætte alarmerne i gang på museerne!

Men jeg har også med stor undren mærket, hvordan ideer og maleteknik kommer til mig, når jeg mediterer og fordyber mig i billedet og derigennem får ideer fra min indre stemme.

Nye veje

Med en flytning til nye omgivelser og en mulighed for at lave et lille Galleri til mine værker, er jeg også begyndt at forme i ler. 

Både processen og farvelægningen (glasering) er meget anderledes og mere kompliceret end i maleriet. 

Nye kurser og ny vejledning

I 2020 og 2021 var jeg på 14-dages kursus  på Holbæk Kunsthøjskole, hvor jeg fik ny teknisk vejledning. Med ny inspiration og støtte , udforsker jeg stadig brugen af farver med gouachen. I sommeren 2023 var jeg på 14-dages kursus på Ærø Kunsthøjskole, hvor der også var undervisning i gouache!!

Uddannelser og arbejde -
førend der blev tid til helt at blive billed og -formkunstner

Bibliotekar 1975 -  liniefag: PR og arrangementer. Ansættelse på diverse biblioteker til 1995 med bl.a. Udstillinger og PR som arbejdsområde.

Bifag i filmvidenskab KU 1978 - bl.a aktiv indenfor Danske Børnefilmklubber, hvor jeg sammen med 4 andre lavede et forskningsprojekt.

Massageterapeut fra NordLyscentret 1989 - som jeg arbejdede med professionelt til 2000

3 1/2 års individuel jungiansk drømmeanalyse 1987-1991

4 årigTerapeutuddannelse fra Dansk Institut for Organisk Psykoterapi 2000 - som jeg arbejdede med professionelt til 2010

Diplomuddannelse i pædagogisk psykologi 2003-10 - som jeg benyttede i mit vikariat som lærer på Fysio - og ergoterapeutskolen i Odense, samt i mine terapier. Og som underviser i Male-i-mandalaform.

Frivillig telefonrådgiver på Livslinien 2004-2009 -med mange samtaler om liv&død.